Melissa'sPraktijk - Melissa - Over Melissa

In balans door mijn menstruatiecyclus

hoe mijn zoektocht naar gezondheid verliep

Misschien heb je hem al wel eens gehoord? De zin: ‘Maak van je shit je hit.’ Business coaches roepen het graag.


Nou, ik zal je mijn shit verklappen: mijn menstruatie. Tenminste, dat wás mijn shit. Jarenlang heb ik zwaar getobd met hevig bloedverlies en vermoeidheid rondom deze periode. Heftig, want de impact op mijn leven was groot.


Het gevolg? Een langdurige zoektocht. Langs artsen. Langs coaches. Acupuncturisten. Voedingsexperts. Boeken over stress, lifestyle, genen en hormonen. En nog veel meer.


Een zoektocht naar gezondheid. Naar balans. Naar me fijn voelen in mijn lijf. In relaties. In vriendschappen. In werk. Ik ben mezelf flink tegen gekomen, zeker als ik compleet uitgeteld op de bank lag. Vaak wel een week lang. Iedere maand weer.


Het mooie is dat het me – ondanks de diepe dalen – veel heeft opgeleverd. Juist in de dalen kwamen de inzichten en werd de richting die ik op moest duidelijk. Een gesprek. Een cursus. Een opleiding tot energetisch coach. Alles in die zoektocht was nodig om te komen waar ik nu ben.

‘Be the change you wish to see in the world’
– Gandhi –

Het hoogtepunt van mijn zoektocht? Een boek over het vrouwelijke ritme. Van een Amerikaanse dame. Zij adviseert onder andere Google hoe het zijn vrouwelijke medewerkers kan laten floreren door: – jawel – hun menstruatiecyclus. Hoe zet je je cyclus in om een powervrouw te worden. Met een gelukkig, creatief, efficiënt en bovenal fijner leven. Ik kan wel zeggen dat deze inzichten impact hebben gehad.


Het vormt inmiddels de basis van mijn leven. Want stapje voor stapje heb ik mijn menstruatiecyclus geïntegreerd in mijn dagelijks bestaan.


Daar waar je sommige wakker kunt maken voor chocolade, kun je mij wekken om te praten over je cyclus. Dat is waar mijn ogen van gaan twinkelen. Waar ik van aan ga.


Op persoonlijk vlak is het toepassen van de materie over mijn cyclus mijn ware hit. Op zakelijk gebied hoop ik dat deze kennis zich als een olievlek verspreidt. Want dit verhaal gaat verder dan alleen je menstruatiecyclus. Het gaat over vrouw zijn, over de kracht uit jezelf halen. Over voelen wat er in jouw lichaam gebeurt. Over de regie nemen over je eigen leven. Over opstaan als vrouw om zo je ware kracht te laten zien.


Wil je met mij aan de slag? Kom dan naar de workshop ‘Je cyclus als kracht’ of volg het programma ‘Je cyclus als kracht’. Heb je vragen, bel me gerust: 06 – 13 70 60 97.

workshop